POKYČIAI GIMNAZIJOS VAIKŲ DARŽELYJE

Nuo šių metų rugsėjo 1 dienos į gimnazijos vaikų darželį priimami vaikučiai nuo 1-erių metų. Gimnazijos darbuotojai per vasarą įrengė naujas patalpas, skirtas mažiausiems mokyklos ugdytiniams. ,,Pagrandukų“ grupėje ugdomi 1–4 metų vaikai. Į mažųjų grupę atėjo 8 nauji vaikučiai, o tai patvirtina, kad naujos grupės tikrai reikėjo.

Čia parengtos įvairios erdvės žaidimams: kamuoliukų baseinas, kirpykla, virtuvė, dirbtuvės, bibliotekėlė. Grupėje taip pat įrengtas naujas tualetas, mažiausiųjų reikmėms pritaikyta skalbykla bei virtuvėlė. Šviežią, gimnazijos valgykloje pagamintą maistą vaikučiai valgo grupėje. Greitai sukasi dienos ratas – pagrandukai žaidžia, piešia, šoka, dainuoja, muzikuoja, o emocijų nuraminti keliauja į įdomią ir paslaptingą vietą – pojūčių kambarį. Taip pat kiekvieną dieną jie aktyviai juda ir tyrinėja gamtą žaidimų aikštelėje, įrengtoje gimnazijos kieme. Per rugsėjo mėnesį vaikučiai susidraugavo su grupės mokytojomis Valentina Šalavėjiene ir Jurgita Padolskiene, meninio ugdymo pedagoge Nijole Januliene, logopede Asta Kaplūniene.

Iš viso Taujėnų gimnazijoje veikia 2 ikimokyklinio ugdymo grupės. Kitoje ,,Pelėdžiukų“ grupėje ugdomi 4–6 metų vaikai. Tėveliai džiaugiasi, kad gali geriau derinti vaikų auginimą ir darbą, nes pagal tėvų poreikius pailgintas ir abiejų grupių darbo laikas – vaikų darželis veikia nuo 7.30 iki 18 val.