ERASMUS KURSAI ISPANIJOJE

Tęsiant Erasmus+KA122 projektą „Geri mokytojų skaitmeniniai įgūdžiai – visų sėkmingo mokymosi, bendradarbiavimo ir pozityvios savijautos sąlyga“ vasario 11-17 d. Ukmergės r. Taujėnų gimnazijos pedagogės Diana Žeruolienė, Noneta Bakirovienė ir direktorė Loreta Zdanienė gilino savo profesines žinias kvalifikacijos kėlimo kursuose „Integrating ICT and new technologies into teaching and education” („IKT ir naujų technologijų integravimas į mokymo procesą ir švietimą“). Kursai vyko Tenerifėje, Puerto de la Kruz mieste.

Kursuose dalyvavo 16 pedagoginio personalo atstovų iš įvairių šalių. Turėjome puikią galimybę pristatyti savo gimnaziją kitiems bei susipažinti su kolegų ugdymo institucijomis iš Belgijos, Italijos, Airijos, Ispanijos, Lenkijos, Estijos ir Čekijos. Dalyviai supažindino su savo šalies švietimo sistemomis ir subtilybėmis, taip pat pasidalino pedagoginio darbo patirtimi.

Mokymuose buvo pristatytos skaitmeninės naujovės ir įrankiai, kuriuos naudojant galima pamokas padaryti įdomesnes, labiau įtraukiančias, o veiklas – įvairesnes ir priimtinesnes šiuolaikiniams mokiniams. Užsiėmimų metu daug dėmesio skirta praktinei veiklai, kurios metu buvo kuriami pristatymai, virtualios viktorinos, mokomasi kurti patrauklų socialinės žiniasklaidos turinį naudojant grafikos, plakatų, koliažų organizavimo įrankius ir kt. Siekdami kuo glaudesnio dalyvių bendradarbiavimo bei skirtingų kultūrų pažinimo, kursų organizatoriai kiekvieną dieną pradėdavo nuo komandą telkiančių veiklų, žaidimų ar pristatymų. Ypatingai visiems patiko programėlė ACTIONBOUND, kurios pagalba galima kurti interaktyvius žemėlapius ir leistis į pažinimo ir atradimų keliones mieste, gamtoje, burti komandas, integruoti užduotis kelionės metu.

Gerai parengta kursų programa suteikė galimybę ne tik mokytis, bet ir pažinti Puerto de la Kruz miestelį, pasigėrėti Tenerifės šiaurinės dalies gamta, praplėsti akiratį. Didelį įspūdį paliko botanikos sodai, vulkaniniai smėlio paplūdimiai, aplankytas Teidės nacionalinis parkas.

Dalyvavimas šiuose kursuose – tai ne tik naujų žinių įgijimas, bet ir pažintis su kitų šalių pedagogais, jų patirtimi ir idėjomis, platesnis požiūris į švietimą ir jo pokyčius bei suvokimas, kad kiekvienas mokinys turi galimybę tobulėti, atrasti savo kelią, o jam padėti gali motyvuotas ir pokyčių nebijantis mokytojas.